Philotimo Freestyle Jujitsu is a small, women-focused martial arts school in Hunters Hill.

Our classes are small, with high instructor-to-student ratios, and we are committed to educating women and girls about the values and benefits of learning self defence.

Our students come from a wide variety of culturally and linguistically diverse backgrounds. Alongside our regular programs we run special classes for women who have experienced domestic and intimate partner violence. Learning jujitsu is empowering.

Alongside martial arts, our students also learn about social skills, bullying, good manners, organisation and communication skills via a series of books and programs written by Philotimo’s head instructor. “Manners for the Modern Warrior” is the first of these programs which are all included in our fees, alongside belts and gradings.

We also run a comprehensive Physio program under the highly qualified eye of Physiotherapist Michelle Collins, who looks after the wellbeing of our students with two Physio skills clinics per term. These clinics are free for all of our students.

MARTIAL ARTS

$0
PER HOUR

LIFE SKILLS

$0
PER HOUR

TOURNAMENTS + COMPETITIONS

$0
PER HOUR

BENEFITS

Female Focused

Women Only Classes taught by women

Qualified Physiotherapist

Physio Skills Clinics free for our members

Qualified + Safe

All instructors have First Aid, Insurance, Current Working with Children Check

Competitions

Tournament Squad program for Competition pathways

No Hidden Costs

No fees for gradings / belt tests or belts.

Life Skills

Martial Arts lessons are supported with Life Skills programs

Monday

5:00 pm
30 min
Minotaurs
3 - 6 years old
5:30 pm
1 hour
Primary and Teens

Tuesday

4:30 pm
1 hour
Boys Class
5:30 pm
1 hour
Primary and Teens
6:30 am
1 hour
Womens class 18+
daughters welcome to train with their mums
7:30 pm
1 hour
Black Belt class

Wednesday

4:30 pm
30 min
Minotaurs
4:30 pm
1 hour
Primary
6:30 am
1 hour
Teens

Thursday (Lakemba)

4:30 pm
1 hour
Beginner teen
white to red stripe
5:30 pm
1.5 hours
Intermediate teen
orange and above

Saturday

8:30 am
30 min
Minotaurs
8:00 am
1 hour
Womens class 18+
daughters welcome to train with their mums
9:00 am
1.5 hours
Sparring and kata class

Saturday (Lakemba)

12:30 pm
30 min
Minotaurs
1:00 pm
1 hour
Primary girls
Monday
5:00PM - 5:30PM Minotaurs
5:30PM - 6:30PM Primary Girls
Tuesday
4.30PM - 5.30PM Primary
5:30PM - 6:30PM Teens
6:30PM - 7:30PM Women
25+ years

Wednesday
4:00PM - 4:30PM Minotaurs
4:30PM - 5:30PM Primary
5:30PM - 6:30PM Boys
6:30PM - 7:30PM Teens
7.30PM - 8.30PM Young Adults 18 - 24 years
Thursday
5.00PM - 6.30PM Islamic Squad
Saturday
7:30AM - 8:00AM Minotaurs
8:00AM - 9:00AM Women 25+ years
9:00AM - 10:00AM Tournament Team